søndag 5. mai 2019

Queenstown, New Zealand

Etter 800km gjennom New Zealands vakreste natur, kom vi frem til vår siste destinasjon i New Zealand, Queenstown. Fra Christchurch og lavlandet i øst, har vi opplevd kanskje det flotteste New Zealand har å by på. Enger, høye fjell, isbreer, koselige småbyer og fjellpass. Naturen har stått i førersete de siste dagene, og området rundt Queenstown er intet unntak. Byen er omringet av fjelltopper og speilklart vann. Det er umulig å ikke forelske seg i Queenstown, en sjarmerende småby, med en veldig konsentrert bykjerne, flott promenade og en koselig bypark. Rundt byen ruver høye fjelltopper, dekket av snø. Queenstown er også en vinterdestinasjon, med flere store skisenter i umiddelbar nærhet, men i byen Queenstown faller det sjeldent snø. 


Queenstown er en mega feriedestinasjon, både sommer som vinter. Rundt om i byen kryr det av turister, mye vestlig, men også et drøss av asiatere. De er over alt, også her. Vi er nå kommet til siste del av skisesongen, og byen er i et skille mellom 2 sesonger. Vinteren er over, og våren er i full anmarsj. Påskeliljene har kommet frem, og trærne har fått blader og blomster. Været har vært fantastisk og mye minner oss om påske. Skikkelig vårstemning, selv om vi er i slutten av September. 
En kort kjøretur ut fra Queenstown, ligger en gammel gruve by, Arrowtown. Gull ble funnet i elvene rundt Arrowtown på midten av 1800 tallet, og byen vokste frem. Etter gullrushet ble byen forlat før den på slutten av 1900 tallet igjen vokse frem. I dag bor det rundt 2500 mennesker i Arrowtown. Gatene i dag er for fylt av turister, men byen har likevel sin sjarm, og man føler man blir trukket litt tilbake i tid. Vi nøt en flott lunsj utendørs i en gammel hage, i et hus som var bygget om til kafé.

Queenstown er en by som ligger i nærheten av flere småbyer. I tillegg til Arrowtown tok vi bilen og kjørte til Glenorchy. Et veldig lite sted, ca en time kjøretur fra Queenstown. Kjøreturen i seg selv er vakker, og vi får se mye av landskapet i landet. Vi ankommer noe sent og de få butikkene er i ferd med å stenge. Vi får imidlertid tatt noen bilder, kjøpt ullsokker, og skuet ut over flott natur.I nærheten til Queenstown ligger det flere nasjonalparker med fjord og daler. Mye likt naturen vi har i norge. Avstandene er noe lange, og for å oppleve området på rimelig tid valgte vi en kombinert flytur og fjordcruise.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar