søndag 6. januar 2019

Wellington, New Zealand

Så var vi kommet oss til Wellington. Hovedstad i New Zealand, og landets neste største by. Byen ligger helt sør på den nordlige øya, og er en liten times flytur sør for Auckland Byen er verdens sørligste hovedstad.

Etter 2 flotte dager i Auckland, fortsatte det gode været i Wellington. Wellington er kjent for å være en av de mest forblåste byene i verden, men ryktene sier at "you cant beat Wellington on a good day", og det fikk de helt rett i. Selv med litt frisk vind innimellom varmet solen, og det var en utrolig sterk vårfølelse som traff oss.

 
Wellington har en utrolig flott promenade, med koselige kafeer, restauranter, og midtveis hjem til New Zealands nasjonalmuseum, Te Papa. Museum har aldri helt vært vår "greie", og selv med gratis inngang, er det litt bob bob hva vi egentlig syntes. Utstillingene er flotte, og gir en god innføring i New Zealands historie fra de lokale Maoi, til de første europeiske bosettere kom, og livet mellom dem, til dags dato.Selv om byen i all hovedsak ligger ved havet, er byen omringet av små topper. Topper som er perfekte utgangspunkt for små turer. Mt Victoria er kanskje det mest kjente av disse, med sine 196 meter, gir det en utrolig fin utsikt ut over Wellington og området rundt. Turen opp er til tiders bratt, gjennom koselige nabolag, og videre opp gjennom en park, som er velstelt, godt skiltet og som var godt brukt av de lokale.

På motsatt side av byen, ligger den botaniske hagen.  Fra byen og opp, kan en reise med Wellington Cable Car, kanskje det mest kjente symbolet på Wellington. Banen som ble åpnet i 1902 er rett over 600 meter lang, og fungerer på samme prinsipp som Fløyen i Bergen. Da det så vidt er blitt vår på New Zealand, var den botaniske hage fremdeles ganske avblomstret. Det eneste som hadde fått kommet i full blomst var tulipanene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar