lørdag 18. juni 2016

Sommerferien 2016

Som reiseglade nordmennn som vi er, er det en glede å kunne se at sommerferien nærmer seg, og ikke føles det så alt for lenge til heller når solen skinner på Klepp. Det føles lenge ut siden siste tur, som var i desember. Da er gleden også ekstra stor til å kunne pakke sekken. Juli måned er når det skjer. Vi skal reise langt. Drømmen om Vietnam, Laos og Kambodsja er blitt til virkelighet. Gleden er stor til å utforske nye steder, lukte nye lukter, møte folk, smake ukjent mat, og reise i ukjent territorium. Vi må åpne sansene for nye inntrykk av verden, og forhåpentligvis klarer vi å gjennskape noen av inntrykkene gjennom bilder, film og ord. Vi starter turen vår i Kamobisja i byen Siem Reap.Over er reiseruten. Som nevnt over reiser vi til først til Siem Reap som er en by i Cambodia. Etter noen dager i Cambodia flyr vi videre til Luang Prabang, en liten by nord i Laos. Vi tar så turen videre til Vietnam. Her skal vi innom flere byer i det langstrakte landet. Vi startert i nord i storbyen Hanoi og reiser videre til de solfylte byene Hue og Hoi An i midten av landet. Vi ender så opp i Ho Chi Minh, eller Saigon, som den også blir kaldt. En storby helt sør i Vietnam. På hjemreisen reiser vi innom Singapore, og får oss et fint lite døgn der. 

Nå er vi godt i gang med planleggingen. Hoteller og flybilletter er blitt bestillt. Jeg koser meg på lørdagsmorningene med en god kopp kaffe og litt ferieplanlegging. Det blir en travel ferie, hvor vi skal innom veldig mange plasser på kort tid. Hele 7 steder skal vi besøke på omkring 3 uker. Dette krever god planlegging på forhånd. Så gjenstår det bare en ting som vi ikke kan styre og planlegge i god tid, nemlig været. Det er nemlig ikke veldig anbefalt å reise til Vietnam om sommeren. Vi forberede oss på byger og noe regn, og håper at dagene ikke blir for regnfylte. Noe regn er vi imidlertid vandt med i Asia på sommeren, se her

I mellomtiden koser jeg meg med inspirasjon og bilder fra stedene vi skal til. Pintrest er et godt tips for inspirasjon. Her kommer litt bildedryss enn så lenge.

Siem Reap:
I Siem Reap er den store begivenhenten er ruinbyen Angkor som ligger bare 15 minutter fra sentrum av Siem Reap. Angkor var den tidligere religiøse sentrum og hovedstad i Khemerriket, fra 800-tallet til 1400-tallet. Byen har bare vokst og vokst og er i dag et stort kompleks med over 72 større ruiner og nærmere 1000 mindre. Området er oppført på UNESCO's verdensarvliste i 1992. Templene er i hovedsak hinduistiske, men flere templer ble etter hvert omgjort fra hinduistisk til buddhistiske. Når hinduisme ble statsreligion, ble de senere omgjort tilbake. Frem mot 1800-tallet ble templene gjenglemt og overgrodd av jungel. 


Laos:
I Laos skal vi til småbyen Luang Prabang. Her kan vi besøke fossefall, reise på sykkeltur på landsbygda og bare nyte roen byen gir oss. Vi har planer om å reise på Zip-line tur her i elveområdet. Zipline er det nye store i Asia for tiden, og må prøves ut sies det. 


Vietnam:

I Vietnam skal vi innom flere byer, deriblant to storbyer, Ho Chi Minh og Hanoi. I tillegg skal vi innom de to småbyene Hoi An og Hu. I Hanoi skal vi tilbringe en natt på cruise i området Ha Long Bay. Vietnam er kjent for krig og kolonisering som preger landet fortsatt. Men landet er også preget av sterk kultur, god mat og flott natur. Det blir spennende å se hva de ulike byene i landet har å by på. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar