tirsdag 22. september 2015

Singapore, mat og bursdag!

Det er ikke til å unngå, blogginnlegget som skulle komme om Singapore har blitt glemt. Her hos oss har vi hatt mye nye ting å tenke på, og hverdagen kom plutselig over oss. Dagene og måneden har rast forbi. Ingen unnskyldning er lenger god nok til å ikke få litt bilder og tekst ut på bloggen om vårt besøk til Singapore, så her kommer det.

Det er ikke første gang vi nevner byen Singapore på bloggen. Vi har nemlig vært her før, og det er ikke så lenge siden heller. 3.februar i år skriver Sebastian om hvordan det er å ta meg med til byen sin. Sebastian var nemlig på kurs med jobben i desember 2014. Noe som resulterte i en forelskelse for hans del i den vakre byen Singapore. Les mer om det her. Nå er han nemlig tilbake for en imponerende tredje gang på litt over 8 måneder.

Denne gangen reiste vi ned for å oppleve litt mer, ha litt bedre tid, og ikke minst; ta inn over oss alle de gode øyeblikkene i denne byen. Sist gang hadde vi en 12 timers sightseeing tur, før vi reiste videre til Thailand. Denne gangen har vi hele 3 dager, og en dag som er bursdagen til Sebastian. Ingenting er som å feire bursdag i favorittbyen.

Singapore er en grønn og frodig by. Her er autovern dekket av busker, og veiskillere er også blitt offer for vegetasjon. Alle i byen ønsker å ha det fint, rent og frodig rundt seg. Det er som å være i en stor hage i en storby. En litt merkelig kombinasjon, men slik føles det altså. Singapore har sine fordeler med å ligge 1 grad nord for ekvator. Her er det varmt året rundt, og i tillegg er det fuktig og godt. Dette bidrar alt til det frodige klimaet i byen, og busker og blomster vokser gjerne midt mellom kjøreretningene på motorveien. Beliggenheten bidrar også til at byen er offer for daglige regnbyger, og et klamt og varmt klima med høy luftfuktighet. I Singapore tilbringer man dagen klam og varm, men likevel utrolig glad og fornøyd. Ingenting var heller annerledes denne gangen. I tillegg til å være med en bursdagsgutt på tur i sin favorittby, blir dagene veldig fornøyelige.

 


Singapore kan skryte på seg å servere den beste maten i verden. Vi begynner planleggingen om hva vi skal spise i god tid før vi forlater rekkehuset vårt her på Klepp. Det er utallige plasser å spise, og utallige smaker å smake. Vi har tre dager, og vil helst oppleve alle plassene, og det helst mer en én gang på hver plass. Likevel gjelder det å begrense seg. Hawker center er navnet på Singapore sine mathaller. Her finner man åpne kompleks, fylt med boder på rekker og rad, og i kryss og tvers med alt man kan tenke seg. Her går man fra bod til bod. Kjøper alt man har lyst på for en liten slant. Noen selger mat og andre selger drikke. Når man har funnet det man ønsker, finner man seg et bord mellom alle bodene hvor man spiser maten. Og gjerne med fingrene. Det finnes flere Hawker centers i Singapore. Ved vårt forrige besøk i byen spiste vi på ett av disse. Vårt mål denne gangen var å oppsøke noen flere. Allerede til lunsj første dagen havnet vi på et senter som lå i øverste etasje på kjøpesenteret 313 Somerset. Dette hadde en litt annen standard enn det andre senteret vi hadde besøkt, og minnet veldig om en food court. Om det egentlig klassifiseres som et Hawker Center tørr jeg ikke uttale meg om, men konseptet minner og maten var upåklagelig. Det fine med Hawker center er at man ikke nødvendigvis trenger å kjøpe samme mat. Jeg kan gå å finne meg en deilig Noodle Soup, mens Sebastian kan traske til neste bod og få seg en Peking Duck. Noe vi faktisk gjorde på dette besøket. Det andre Hawker centeret vi besøkte er berømte for sine fantastiske satay spyd som blir grillet ute under åpen flamme.  Dette er lokalisert ved Boontat Street. Flere boder som serverer mye forskjellig mat finner man inne i bygget. Dette er også en veldig flott bygning, og jeg synes nesten det ligner på en gammel togstasjon, med en klokke ruvende på toppen. 

Her nyter vi byen første lunsj på toppen av kjøpesenteret 313 Somerset
På Hawker Centeret ved Boontat Street. Serverer byens beste Satay. Flere Hawker Center serverer også Indisk mat, som er en annen favoritt. 

Her har jeg kjøpt meg juice fra sukkerrør. Godt, men veldig søtt. 
Jeg og Sebastian har en svakhet for indisk mat, og vi måtte denne gangen få med oss et besøk til Little India for litt indiske vibrasjoner og ikke minst, litt indisk mat. De har nemlig sitt eget Hawker Center i denne delen av byen, hvor alle bodene her serverer nydelig indisk mat. Spør man, kan man kanskje få utdelt en gaffel, men her spiser man med fingrene. Er man følsom for sterk mat bør man kanskje holde seg til noen av de andre Hawker centerene lokalisert i andre bydeler. Her sparere de nemlig ikke på kruttet. I Little India var det fullt av matboder som solgte de ferskeste varer, og menner som stod og knyttet blomster. Denne bydelen bugner over av god mat og gode råvarer. Var dette mitt hjem hadde jeg uten tvil kjøpt mine råvarer fra bodene langs veien. Her var kvaliteteten på høyt nivå, og noe av det bedre jeg har sett på mine turer til det store utlandet, også vesentlig bedre enn kvaliteten på norske dagligvarebutikken. Sentosa Island, eller som den også blir kalla lokalt: The State of Fun, og det er det virkelig. Øya ligger et par stopp med t-banen fra fastlandet. Man kan eventuelt ta en taubane fra byen viss man ønsker en litt mer spennene reise over. En av de store attraksjonene på Sentosa Island er den store fornøyelsesparken Universal Studios. Dette er en temapark med karuseller som baserer seg på ulike film-temaer vi alle kjenner. Man finner blant annet Madagaskar skipet, The Mummy, Transformers og Pus med støvler for å nevne noe. Disse finnes selvfølgelig som karuseller rundt omkring i byen. I tillegg kan man traske gjennom ulike områder, deriblant gatene i New York. Etter en lang time i kø ved første fornøyelse gikk vi til innkjøp av ”snikebilett”. Det vil si, vi betalte 50 Singapore Doller ekstra hver for å snike i køen. Vel verdt penger hvis man ønsker å gjøre annet enn å stå i kø hele dagen. Noen køer varme opp mot 90 minutter, som er lenge for 60 sek med moro. Med dette kortet fikk man snike en gang per karusell, og jeg tror vi kom oss gjennom de fleste. Noen fikk vi tatt flere ganger, men måtte da stille oss i samme kø som alle andre. Jeg tror jeg skal la bildene få tale for seg selv herifra. En opplevelse var det virkelig!Bursdagsbarnet fikk selvfølgelig feiret bursdagen sin med en god kake! Verden beste turkamerat hadde bursdag! Vi hadde en fin dag i byen. Det ble selvsagt litt Satay på kvelden (som er Sebastian sin ultimate favoritt).

Singapore by night


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar