søndag 28. juni 2015

En reise "down-under"

Så var vi omsider kommet oss til Perth, i vestlige Australia. 
Via Oslo, Doha og Singapore, kunne vi etter 28 timer på reise endelig sjekke inn på hotell. Reisen startet grytidlig lørdags morgen, med at vi fløy Norwegian til Oslo, for å kunne fly videre derfra med Qatar Airways. 
Qatar Airways billetten var booket i deres prisvinnende business klasse, etter at de kjørte et 2 for 1 tilbud i midten av Mars. Hadde store forventinger til det å fly Qatar i business, selv om det ikke er så mye som jeg har for Garuda, som vi skal fly om noen dager fra Perth til Bali. Qatar leverte godt. Setene og kabinen til Qatar må være noe av det fineste og beste som finnes. Det at setene i midten ikke har hattehylle over (gjelder for Boeing 787 og Airbus A350), hjelper også veldig på det å skape en romslig kabin. Servicen er personlig, en føler seg litt mer spesiell. De scorer også høyt på mat. Qatar tilbyr nemlig "dine-on-demand", noe som gjør at en selv kan bestemme når en ønsker å spise. Gode og smakfulle menyer, selv om Guro ikke fikk første valget sitt på den første flygningen. 
Noe av det som skiller Qatar Airways fra andre selskap i business, er de små detaljene. Som feks ekte roser ombord og pysjamas til de som reiser business, noe som stort sett forbeholde First Class passasjerer hos andre selskaper. 

Etter 6 timer på fly fra Oslo til Doha, og så 8 timer til, landet vi i Singapore kl. 0930 lokal tid. Et par minutter forsinket, men allikevel nok av tid til neste flygning. De fleste som bruker Singapore som transfer har nok sammenhengende billett og kan utforske Changi (navnet på Singapores flyplass) i det fulle. Men ettersom flyplassen er selve definisjonen på effektivitet, så er det ingenting i veien for å hente ut baggasje, skifte terminal og så forsette med nytt selskap videre. Fra landing i Singapore, til vi hadde hentet baggasje og gjennom toll, tok det ikke mer en 20 minutter. Virkelig noe å lære for de FLESTE flyplasser.

Fra Singapore og den siste flyging ned til Perth, fløy vi med et lavpris selskap som heter Scoot. Scoot er eid av Singapore Airlines, men selv med Singapore Airlines som eier, er det et helt annet selskap. Virkelig, i alle spekter. Scoot må være det nærmeste en kommer Ryanair, og tar betalt for alt. Ikke noe er å få gratis. Bag, mat, drikke, pleid (SnoozeKit), sete reservasjon, wifi, strøm, ja alt koster, bortsett fra "Dreamliner-Opplevelsen", den er gratis. 
Var så heldige å ha hele "ScootInSilence" for oss selv. En seksjon like bak Scootbiz, for voksene. Her er det litt bedre benplass, samt ingen barn. Heler ingen voksne. Nesten. 
Hadde forhåndsbestilt mat og drikke, alt for å spare noen kroner mot prisene ombord, og må si at maten var overraskende lik bildene i menyen. Vett ikke om det er positivt eller negativt, men det smakte greit, og magen har ikke reagert. Alt i alt en fin opplevelse med et skikkelig lavpris selskap. De flyr jo tross alt Dreamliner. 
Men selv med store deler av reisen i business, så er ikke jetlag helt uungåelig, selv om det hjelper veldig mye. Så nå som klokka nærmer seg litt sent, så får vi finne senga. Er tross alt en ny dag imorgen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar