torsdag 25. juni 2015

Sommerferien 2015

Endelig kan vi puste støvet av koffertene, finne frem alt av shortser, sommerkjoler og flipflops, lade kamerane og gjøre oss klar til årets sommerferie. Lonely Planet bøkene er innkjøpt, solkremen står klar, og ikke minst, vi er klar for tur. Ingenting slår følelsen av spenningen som bygger seg opp før en tur! Denne ganger gleder vi oss kanskje litt ekstra masse. Med fullført mastergrad og ny jobb for én av oss slår vi på stortroma med en fantastisk tur. Når Qatar hadde tilbud i business til Singapore tidligere i vår, slo vi til på tilbudet og fant ut at vi ville bruke Singapore som base, og fly til andre destinasjoner fra denne byen. Singapore er nærmest Sebastian sitt andre hjem, som har tilbrakt 2 uker her på kurs i vinter. Nå gleder vi oss til å besøke byen på ny. Vi skal også besøke et nytt kontinent, nemlig Australia. Årets dose med sol og bading får vi i regnskogen blandt rismarker på Bali. Ingenting er mer fantastisk enn å sette seg på et fly ut i verden, på oppdagelsesreise til verdens krinker og kroker.

Vi har et mål om å besøke alle 7 verdensdeler innen vi fyller 30 år (2020). Hva er vel livet uten mål? Til nå har vi besøkt Europa, Asia, Sør- og Nord-Amerika. Kontinentene Afrika, Oseania og Antarktis er fremdeles ubesøkte fra vår del. Vi bestemte oss derfor for å fly de 5 timene som skiller Singapore med Perth i Australia for å besøke denne verdensdelen. Vi har ingen enorm trang til å utforske dette kontinentet, og egentlig er New Zealand et mer spennende reisemål. Vi hadde likevell lyst til å kunne krysse Oseania av på listen over verdensdeler, og så er vi et punkt nærmere vårt mål om å besøke alle 7 verdensdeler før en alder av 30. Perth ser imidlertid ut som en fin og fredelig by, og jeg gleder meg til å se hva Australia har å by på for oss. Og hvem vet, kanskje Australia klarer å overbevise oss? Likevell gleder vi oss masse til å være turister i Perth, og oppleve byens lukter, lyder og folkeliv.

I tillegg til å besøke to byer, Perth og Singapore, ønsket vi oss et stopp ved et solfylt sted hvor vi kunne slappe av, bade, sole oss, og lade batteriene. Vi var innom mange alternativer, alt fra Vietnam (ikke badeferie da), Laos (heller ikke bading) Indonesia (masse bading), Phuket (som vi allerede har besøkt i år), og Sydney. Valget falt på Bali som ligger i Indonesia, som jeg i utgangspunktet hadde et dårlig inntrykk av. Dette skyldes nok at det er et populært reisemål for norsk ungdom som er ferdig med videregående, og tilbringer et semester her for å feste og lese exphil. Ved å sette meg ned å se på Bali med nye øyner, falt jeg pladask for hva denne øya kan by på. Det er mulig å bo ved stranden, hvor det er gode surfemuligheter samt mulighet til å nyte late dager. Man kan ellers legge seg inn på en villa i regnskogen, besøke apekatter og skue ut over rismarker så langt øye rekker. Det var dette som tiltrakk meg, nemlig regnskogen. Dette var nytt og inspirerende. En litt annen vri på badeferien; jatakk! 

Det blir derfor 3 dager i Perth i Australia, 4 dager på Bali i Indonesia, og så tilslutt tilbringer vi 3 dager i Singapore før vi vender nesen i retning Europa. 

Vår reiserute

Her er noen bilder jeg har brukt til inspirasjon i planleggingsprosessen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar