tirsdag 7. april 2015

Bangkok

Det begynner å bli en stund siden vi kom med KLM flyet tilbake fra Thailand. Mer eller mindre to måneder siden. Brunfargen vi fikk i Thailand har begynt å forsvinne, og her hjemme har det vært påske, vi begynner så vidt å kjenne solen varme, og trærne har begynt å spire litt. Vi har i tidligere blogginnlegg delt mange bilder fra vårt opphold, både i Singapore, og i Phuket og Khao Lak i Thailand. Vi har imidlertid ikke fått fingen ut, og delt noen bilder fra når vi var i Bangkok. Etter vi var ferdig med å bade og sole oss sør, reiste vi videre til Bangkok for noen dager i byen. Dette oppholdet ble imidlertid ikke som vi hadde tenkt oss, og bildene under er stort sett ALT vi fikk se i Bangkok. Noen av ekskursjonene vi hadde planlagt ble avlyst til fordel for hotellrommet og doskåla.  I dag sitter vi allikevell igjen med gode minner fra turen, som endte litt dumt. Heldigvis for oss var det i Bangkok vi ble syke, som forsåvidt ikke var noen særlig fin by i utgangspunktet. Vi hadde en dag i Bangkok hvor vi begge var friske nok til å ta kameraet og Lonely Planet boka vår fatt. Vi fikk besøke tempelet Wat Pho, som ifølge Lonely Planet er det tempelet i Bangkok som var mest verdt å besøke. Vi stolte blindt på LP, og fant oss en taxi som etter mye mas tok oss frem til tempelplassen. Wat Pho er hjem til verdens lengste liggende Buddha, og har ellers en fin samling av nydelige byggverk, og er et tempel som etter min mening er verdt å besøke om du skal besøke et tempel i Bangkok. Omtåket som jeg var tenkte jeg ikke over hva jeg tok på meg denne dagen, og kledde meg etter været; sol og en temperatur godt over 30 grader. I tempelet er en kjole med bare skuldre og knær lite populært, og jeg fikk utdelt fotside skjørt og sjal ved ulike anledninger. 

Wat Pho har også en nabo, nemlig tempelet Wat Phra Kaew og Grand Palace. Dette ligger bare en liten gåtur fra Wat Pho. Wat Phra Kaew er tempelet som er den åndelige kjernen for Buddismen i Thailand. Grand Palace er også lokalisert ved tempelplassen og var tidligere hjem til kongefamilien. I dag er Grand Palace brukt til sermonielle anledninger. Her var imidlertid kravene om klær enda strengere, noe som viser på et av bildene under. Ankelbukser, stramme bukser, knebukser, tskjorte, ingenting av lov. Har du på deg noen av de forbudte plaggene blir du offer for vaktene ved tempelinngangen som skriker og skrålet til deg at du ikke går riktig kledd. Vi stilte oss dermed i den uhorvelig lange køen for å låne klær. Etter en god stund ble varmen og køen for mye, og vi bestemte oss for å droppe besøket her. Hard Rock cafe var derfor et bedre alternativ, etterfølgt av et besøk på et av de kuleste kjøpesenterne jeg har vært på. 

Bangkok er en skitten by, preget av mye folk, mye trafikk og fattigdom. Man går forbi mye rart på gatene. Spesiselt spisesteder som griller maten sin på fortauet, eller forlatte bygninger, som er offer for at bybanen har blitt nærmeste nabo. Kulturen blandt de lokale om å lure turister i kjøpefeller er også et kjent fenomen. Utenfor tempelene vi besøkte  var det montert høytalere som gang på gang ropte ut at man ikke skulle høre på de lokale som prøvde å lure og svindle oss. Vi gikk imidlertid ikke i noen av disse fellene, da vi var oppmerksomme på problemet. Jeg tror likevel at det er mange turister som ikke er klar over dette, og stoler blindt på de lokale, noe som er synd. Det er trist at lokale ønsker å lure turister som ønsker å besøke deres land, og ta del i deres kultur. Dette skyldes nok at turister er en god kilde til inntekt, og metode for å ta del i turisthandelen er ikke så nøye her. 

Vi fløy Business med Thai Airways fra Phuket til Bangkok. 
Verdens lengste liggende Buddha, kjent under navnet Reclining Buddha

Kjole var ikke populært, så jeg fikk utdelt en deilig grønn badekåpeFriske nok til å besøke Wat Pho tempelet
Her ble det utdelt skjørt og sjal for å kunne få lov å gå inn i det ene tempelet. Note to self: dekk til skuldre og knær ved neste anledning. 
Vakre tak i tempelbygningene

Bangkoks kjente TukTuk 
Krav til påkledning ved Wat Phra Kaew og Grand Palance. Her tilfredstillte ingen av oss kravene, og køene for kleslån var lange. 

Vi forlot køene og nøyde oss med å se Grand Palace fra utsiden av gjerdene

Utsikt og solnedgang fra hotellrommet
Her ved byens kuleste kjøpesenter, som er inspirert som en flyplass med steder fra mange plasser i verden. En etasje var London, en annen Istanbul og en tredje San Francisco.
Hjemreisen ble fløyet i KLMs nye Business class i en Boeing 747


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar