tirsdag 3. februar 2015

Tilbake til Singapore

Så var jeg tilbake i Singapore. Etter en god 2 måneders ferie. For det må da være lov å kalle Singapore mitt andre hjem, da jeg nå har vært her mer (i antall dager), enn noe annet sted.For de som ikke står meg nærmest, så vett dere sikkert ikke at jeg i november/desember ifjor, var 2 uker på kurs i Singapore. 2 uker alene, i en storby, for første gang. Litt kjedelig, men også mye gøy og glede. Spesielt kjekt var det å vite at jeg ville komme tilbake, om ikke alt for lenge, og da kunne vise Guro, byen som jeg snakket så mye om, men som hun ikke fikk se, bortsett fra noen bilder og korte filmer.Og det er kjekt å kunne vise frem en by, som jeg kan kalle min. Litt fordi den er nr 2 på listen etter mitt hjem, men også fordi jeg fikk se og oppleve så mye, og knytte ny beskjentskap med mennesker jeg ellers aldri ville treffet. Beskjentskap i de lokale, hvordan de opplever det. For Singapore er ikke slik som en ser det fra en norsk avis. Alle er ikke rike, og Singapore er ikke så rent som alle tror, men at det er en vakker by tror jeg Guro nå er enig med meg at det er. 


Singapore er en tropisk by, ligger kun 1 grad over ekvator og har dermed mye varme, regn og mye fuktighet, som dessverre er tilhørende med de 2 første, men det har sine fordeler. Det skaper en grønn by. Den grønneste av storbyene med vakre parker og hager, men byen har og mye tung industri, så hvor grønn den egentlig er er vanskelig å si. Som nevnt i min tidligere tråd, så opplevde vi litt problemer med utreisen, så vi ankom Singapore litt mindre enn 3 timer forsinket. Ikke noe å klage på da vi fikk en god flyopplevelse i retur. Hadde ikke så store planer for den første kvelden, men da hotellet vårt lå på Orchard Rd, så er det en gate vanskelig å unngå. Orchard Rd er Singapore sin storslåte handlegate, enveiskjørt og med luksusmerker på rekke. Rakk også en sen tur ned til Singapore sin "skyline", med den tilhørende Merlion, en "fontene", en kryssning av havfrue og løve. Laget for å trekke til seg turiser, og det har den virkelig klart. Og selv om jeg hadde vært her 2 uker før, fikk jeg også med meg noe nytt, et lysshow fra Marina Bay Sands, et hotell, casino og shoppingsenter, 


Våknet noelunde tidlig neste morgen, lørdag, i Singapore. Brukte de første timene i Singapore Botanic Garden, og den vakre Orkideparken, vi prøvde å komme oss ditt før folket i Singapore kom stormende til.
Senere på dagen viste jeg Guro rundt i området jeg bodde forrige gang. Fra mitt hotel og nedover Singapore River, gjennom Clark Quay og Boat Quay til utløpet ved Marina Bay. Disse Quay'ene er Singapores high-end utelivsområde, men utelukende barer og resturanter rettet voldtsomt mot de vestlige. Men på veien ned går vi fordi flere av Singapores eldre bygninger, så det er en fin tur, selv i det varme været. Langs ruten finnes også flere morsome statuer.


Hotellet jeg bodde på når jeg var her alene.

En ting jeg ikke gjorde da jeg var i Singapore alene, var å spise på et såkalt "Hawker-Center". Dette er en samlig av utallige matboder under samme tak. Fordelen er at prisene er rettet mot lokale, og en får glatt et godt måltid for rundt 3 Singapore Dollar, eller 15kr. Ulempen er at du ikke er alene, og køene kan på de kjente bodene ofte være flere meter lange, men jo lenger kø, jo bedre mat.


Vi lurte på hva "spare parts" på menyen var, men torde ikke prøve.

Singapore Zoo, var også noe jeg ungikk forrige gang, mest fordi jeg ønsket å ta med Guro. Hadde 2 fine timer i parken, som ifølge bøker skal være blant verdens beste. Det finnes ingen "inngjæringer" i Singapore Zoo, kun kreativ bruk av gjenstander og elver/bekker mm.Sebrastripet overgangsfeltIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar