mandag 9. februar 2015

Snorkling ved Phi Phi Islands og litt til...

I går hadde vi en helt utrolig dag. Jeg fikk oppfyllt mitt ønske om å snorkle i korallrev, noe vi fikk muligheten til på vår utflukt til Phi Phi Islands. Turkist, klart vann, som holder en temperatur på omkring 30, som er fyllt med korallrev og tropiske fisker.

Gjennom hotellet meldte vi oss på en utflukt med Anadaman Leisure Puket, som arrangerer utflukter til diverse områder i distriktet. Vi gikk for turen til Phi Phi Island, som bestod av; tur med speedboat til øyene, men også innkludert lunsj, snorkle-utstyr og guide. Vi ble hentet på hotellet morningen kl 07:50, og minubussen tok oss så videre til Phuket Marina Bay, hvor turen gikk videre ut i havet.
Phi Phi Islands er en øygruppe bestående av 6 øyer som ligger 50 km fra Phukets kyst. Med båt tok det litt over en time fra havnen og inn til øygruppa. Det var mye bølger på sjøen, og flere på turgruppa ble sjøsyke. Den ene italienske guiden som var med oss klarte å få skulderen ut av ledd på båtturen, og måtte pine seg gjennom én halv times humpete båttur før vi kom frem til øygruppa. Hvordan han fikk til dette vet vi ikke, han kom bare plutselig skrikende. Heldigvis var det sykehus på hovedøya, hvor han fikk hjelp. Ellers gikk båtturen kjempefint for oss, som verken ble skadet eller kvalmne.
Phi Phi er en øygruppe som trekker til seg massevis av turister. Hovedsakelig er øya kjent etter at Leonardo DiCaprio spilte i filmen "The Beach", som tok sted på Maya Bay, som er den kjente stranda som er omringet av fjellkjeder på alle sider, og er kanskje det man forbinder med Phi Phi Islands. At Phi Phi Islands var mer en bare denne øya, var jeg ikke klar over før vi fikk informasjon om turen. Det var her, på Maya Bay, vi endte opp, før vi ble fraktet den langte båtturen hjem. Før dette fikk vi altså prøve å snorkle.

Båten stoppet og la til anker ved Phi Phi Don Island, som er den største øya av alle 6. Her fikk vi utdelt dukkermaske med snorkel, samt redningsvest og svømmeføter for de som trengte. Så var det bare å hoppe ut av båten, og i det klare, varme vannet. Vannnet var dypt nok til at vi ikke kunne stå i bunn, men grunnt nok til å godt kunne se korallrevet i bunn. Man kunne svømme rundt uten redningsvest viss man var en god svømmer. Selv om jeg kan svømme, blir jeg fort sliten, og Sebastian måtte derfor kaste redningsvesten min fra båten og ut til meg i vannet, da jeg fikk litt panikk i begynnelsen. Med redningsvesten på, og masken og snorkel montert, nøt jeg hver minutt av snorkleturen. Vi koste og frydet oss over det rike dyrelivet i sjøen, og behundret de flott fiskene i regnbuens farger, samt det flotte korallrevet. Snorkling gav virkelig mersmak, og vil med sikkerhet bli gjentatt. 


Etter dette fikk vi også lunsj, og vi ble til slutt fraket til Maya Bay, som også har blitt kåret til den vaktreste øya i Thailand. Vakkert var det, men det synes mange hundre flere som besøkte stranda samtidig med oss. Folksomt, men fint synes nå jeg. Vi fikk være på stranden en time, hvor vi badet og koste oss i vannet. Vannet er det klareste jeg noen gang har badet i. Det er ikke noe særlig med fisker å titte på her på grunn av at det ikke er noe korallrev, men kun sand i bunn. Det er ikke ofte jeg leser at noe godt kom ut av tsunamien som rammet denne delen av Thailand i 2004, 10 år siden. Lonely Planet skriver faktisk at Maya Bay ble forbedret etter tsunamien, da den ryddet bort alle ødeleggelser og søppel som filmteamet la igjen etter seg i 2000. De forteller at stranda derfor er finere i dag, enn før tsunamien.

Ved lunsjstedet; Phi Phi Don Island 
Maya Bay, kjent for å være en av Thailands vakreste strand!


Båtturen hjem gikk fint og uten skader for noen, og vel tilbake på hotellet nøt vi et friskt bad i det store bassenget. Phuket har vist seg fra sin beste side mens vi har vært her. Fra det vi har sett på våre bilturer, og vår utflukt til Patong dagen før, er ikke Thailand et veldig spennende land på disse områdene utenfor resortet. Vi ser stort sett falleferdige små skur langs veiene, med utslitte plastikkstoler, og små boder hvor man kan kjøpe ananas og annen frukt. Likevell har JW Marriott tilsvart forventningene, og litt til. Som jeg skrevi et tidligere blogginnlegg, når vi først kom til hotellet, er dette et stort resort, med tre store svømmebassenger, og det ligger i tillegg helt ved stranden, for de som ønsker det. Det er også egne soner for vokse, som ikke ønsker å bli forstyrret av familier og barnelatter, og egne soner for familier, hvor barn kan kose seg fra ende til annen. Resturanter, og et par butikker ligger også på resortet. Det er derfor ikke nødvendig å forlate området viss man, strengt tatt, ikke øsnker. Alt man trenger til enhver tid er å få tak i her. Resortet har også verdens koseligste Delishop, hvor man kan få kjøpt ferskt brød, utrolig gode middager, is, og verdens beste (helt sant!) annanasjuice. Her spiste vi de to kveldene vi spiste på området, og maten var utsøkt! Her sitter man å ser utover resortet, og ned til den vakre stranden. Det har kanskje ikke alltid vært vår greie å reise på slike ferier. Vi liker ofte ferier som har en høyere "opplevelsesfaktor", men jeg må ærlig si, at jeg kan godt reise på flere slike turer, og jeg kommer gjerne tilbake til JW Marriott.

Dehlien på JW Marriott har verdens beste ananasjuice! 
1 kommentar: