torsdag 29. januar 2015

Turister på Businessklasse


Vi har lagt ett fantastisk reiseår bak oss. 2014 var ett år uten ord. Vi reiste mer, lenger og opplevde mer enn noe annet år tidligere (les tidligere innlegg på bloggen). Vi hadde årets siste tur til New York, og kom hjem å feiret en fredelig jul, sammen med familie, med god mat og drikke. 

Vi har nå kommet halvveis inn i Januar. Og det nærmer seg nå virkelig årets første tur. 30. januar reiser vi via Amsterdam og Bangkok til Singapore. Hvor jeg skal vise Guro byen jeg tilbrakte 2 uker alene i, i November på kurs med jobben. En fantastisk by, som nok må være den fineste i Asia, men også mest vestlig. 

Singapore, med Financial Banking District (t.h.) og Marina Bay Sands Hotel (t.v).

I Singapore går vi ombord på en gammel kjenning, Mariner of the Seas, eid og driftet av Royal Carribbean Cruise Line, på et 4 netters cruise til Malaysia. Kuala Lumpur og Langkawi står på programet, før vi avslutter med en dag på sjøen, og tilbake til Singapore tidlig den 4. dag.

Reiseturen til Mariner of the Seas

Fra Singapore flyr vi til Phuket, og egentlig hele målet for turen. Fra første planleggings dag tilbake i Mai/Juni, var målet 14 dager i Thailand, men som tiden går og vi utforsket mer og mer området rundt, og det at vi (da) manglet Singapore blant de store byene i Asia, valgte vi å endre programet og har nå kun en god uke på stranda i Thailand. Først 3 netter på Phuket (øya), og deretter 5 netter noen timer lenger nord i Khao Lak. Til slutt har vi 2 dager i Bangkok.

JW Marriott Khao Lak, med "Pool Access" rom

Det som er litt spesielt med denne turen, i motsetning til andre, er at vi begynte med et mål om å reise i business, og destinasjon hang sammen med en akseptabel pris. KLM (mitt hjertes flyselskap), introduserte sommeren 2013 en ny businessklasse ombord i sine Boeing 747-400, og jeg var solgt fra første øyeblikk, så ferien var allerede da bestemt å gå den rettningen.
Pga "feriestatusen" Bangkok har, så er prisene deretter, og langt under det det ville kostet til en mer foretningsdestinasjon ala Singapore (hvorfor vi flyr via Bangkok på utreise). For billetten fra Stavanger til Bangkok t/r via Amsterdam, betaler vi drøyt 18K per person. Og så kommer flybilettene fra Bangkok til Singapore, Singapore til Phuket og Phuket tilbake til Bangkok uteom. I utgangspunktet var også disse booket i business, men for å holde utgiftene litt nede, og med tanke på at disse flygningene er på 1,5 til 2,5 time, så er det ikke mulig å forsvare prisforkjellen.

Reiserute intra-Asia

Prisforksjell, ja. Jeg har fått mangen merkelige ansikt, tanker og spørsmål, på det at vi velger å fly i business fra Stavanger. De fleste lurer på hvor jeg får pengene fra, og hvorfor jeg ønsker å bruke pengene på det. Og der er svaret så enkelt, og kan forklares med et ord. Forbruksbevist. Her er det ingen som tjenner millioner (vi lever tross alt bare på 1,5 inntekt), men heler 2 personer om ikke bruker mer en nødvendig, og heler vil spare til ferie fremfor å bruke penger på tull, og det er her det fort blir summer. 
Om en business-billett er verdt kostnaden opp fra Econemy, er nok noe mangen ikke vil være enig i. For denne turen her kunne vi betalt ca 6500kr i Econemy, og da synes jeg prisen opp til business er grei. Om det er verdt prisen får være opp til hver enkelt å bedøme, men for meg er opplevelsen i business verdt hver krone. Kanskje det har noe med at jeg allerede er glad i å fly, men for å bruke et eksempel, så betalte jeg 6700kr for en oppgradering fra Econemy til Business i November til Singapore. Money well spent. Plass er en mangelvare i dagens fly, og da jeg fløy hjem fra Singapore i Econemy, og hadde fløyet business bare 2 uker i forveien, merket jeg virkelig forksjellen. Folk skal få riste på hodene så mye de vil, men en kroppspåkjenning har en pris, og prisen er i mine øyne verdt det. 

Ny KLM business-class 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar