torsdag 26. juni 2014

Stuck in Santiago


Nå skulle vi egentlig vandret blandt maoier på Påskeøya, omgitt av hav så langt øye kan se, og tråkket i fotsporene til Thor Heyerdahl. Men vi er fremdeles i Santiago, og kommer oss etter et litt uheldig tilfelle av mageinfeksjon. Vi er nå på bedringens vei, heldigvis, og tar turen ut til Påskeøya i morgen. Vi hadde planer om å være i Santiago etter vi var på Påskeøya. Vi valgte derfor å bytte om på rekkefølgen, og reiser rett hjem etter vårt besøk på øya. Grunnen til at vi utsatte vår reise ut der er pågrunn av mangel på sykehusfasilitete på Påskeøya. Vi trengte lege og medisiner, og Santiago var derfor perfekte stoppested for nettopp dette. Heldigvis kan vi fortsette turen vår i morgen, og gjett om vi gleder oss.

Vi har friske nok til å utforske byen litt i dag. Santiago er hovedstaden i Chile, og ligger omtrendt midt i landet. Chile er et langt land som er hele 4300 km lang, og bare 430 km bredt på sitt bredeste. Her er det kaldt, og vinter. På Starbucks har de tegnet snømenner på tavlene sine, og i butikkene selger de boblejakker og vintersko. Bladene på trærne er brune og oransje, og halvparten ligger på bakken. Temperaturen er mellom 5-10 grader, og det er rart å forstillle seg at det er sommer hjemme. Vi klarte imidlertid å holde varmen sånn noenlunde.Santiago er en by preget av kunst og kultur, og er fyllt av museum og gallerier. Sentrum i Santiago er ikke noe veldig å skryte over. Jeg trodde det skulle være mer sjarm, og fine bygninger å ta bilde av. Torget var imidlertid stengt på grunn av "oppussing" til sommeren, bygningene var under resturering og dekket av tegninger av bygningen, som forøvring ser veldig merkelig ut. Gatene var fullt av butikker som selger billig skrap, som sokker, undertøy og annet merkelig for en liten slant, og boder som selger nesten det samme. Vi valge å ikke kjøpe noe av dette, og gjorde oss ferdig,  og tok nok en taxi til Costanera Center. Dette er et kjøpesenter som har et kjempegodt utvalg i butikker, og ikke for å snakke om spisesteder. Senteret har den største foodcourten vi har sitt. Ulempen er at vi har lyst å spise alt, men pågrunn av mageproblemer ikke kan. Kanskje vi kan skjeie ut litt i kveld.
Senteret er bygget under fire skyskrapere, hvorav den ene Gran Torre Santiago, er 300 m høy, som gjør bygningen til den høyeste i latinamerika, og ant høyeste bygning på denne siden av ekvator. 
Kontinentets høyeste bygning; Gran Torre Santiago


Dagene i det siste har ikke vært mer innholdsrik en det, men nå er vi snart klar for å pakke sakene, og utforske nok et historisk landssted. Jeg har gledet meg til Påskeøya lenge, og det skal bli en opplevelse å sette stegen på land på verdens mest ensomme øy. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar