onsdag 18. juni 2014

Sacsaywamán og alpakkaer

Nå begynner vi å bli litt avklimatiserte, og vi trives mye bedre her oppe i høyden. Hodeverken, og kvalmen har gitt seg, men vi kjenner at vi blir raskt anpustne, og lurer nesten på hvor kondisen forsvant. Håper vi er ferdige med alt som heter høydesyke for denne gang. På grunn av ar vi var litt reduserte i går, sparte vi litt av aktivitetene til i dag. Vi hadde nemlig lyst å gå til Sacsaywamán, (ruinrester 200 meter over byen) uttales som "sexy woman". Litt festlig når de lokale roper sexy woman, og egentlig bare lurer på om det er der du er på vei. Tok litt tid før jeg skjønte det. 

Klokken 9 var vi på beina, anpustne etter de første 10 høydemeterene, men bare 190 meter igjen å bestige. Vi kom oss opp, etter x antall pauser, og én liter vann fortært. Sacsaywamán er nemlig ruiner som ligger 200 meter over resten av Cuzco. Dette er de ruinene som har størst betydning i nærhet av Cuzco. De stammer både fra religiøse og militære aktiviteter. Mye av ruinene er imidlertid ødelagt da de lokale ofte gikk her for å hente byggesteiner til å bygge nye bygninger nede i byen, og det er derfor bare de største stenene som ligger igjen. Den ene stenene er så tung at den veier 300 tonn, og man kan begynne å lure på hvordan man flyttet den i inkanes tid. I tillegg til å se på ruinene er det en fantastisk utsikt over byen. Vi fikk også vårt første møte med alpakkaer på vei opp her. Noen ville og noen ikke fult så ville, og som ville ha en liten slant for å bli klappet, men hva gjør man ikke for disse søte damene som har kledd seg opp for å tjene noen kroner til dagens middag. 
Det sies at stenblokkene er plassert så tett at man ikke kan stappe et papir inn i sprekken. Denne teorien har vi ikke testet ut, men kanskje vi må ved neste annledning. 


Nå spiller Nederland mot Australia og vi er selvfølgelig klare for VM-kamp. Etterpå blir det bytte av hotell, og internett tilgang er fra nå litt usikker. I morgen (torsdag) reiser vi med GAdventure, som er tur arrangøren vi har meldt oss på, til Sacred Vally. Dette er en by som bare ligger på 2800 meter over havet. Gleder oss til litt mer oksygen. Her skal vi være en dag, før vi begynner gåturen opp til Machu Picchu på fredag. 

Guro

1 kommentar:

  1. Veldig kjekt å lesa! Utruleg flotte opplevelsar og bilder dokke legge ut!

    SvarSlett