mandag 30. desember 2013

Jul i London

18.desember tok vi oss en etterlenktet tur til London. Målet var økt julestemning, kos og avslapning. Julestemningen manglet det vertfall ikke på, da engelskmennene er veldig flinke til å pynte opp byen sin med julelys og alt annet som er. Mye folk var det også, da man av og til følte seg som maur i maurtuen, men dette var jo som forventet i London så nær julaften. Vi bodde på hotellet som Sebastian og kameratene pleier å bo på når de er på spotting, et styke fra byen, men veldig nær flyplassen. Dette fordi det er billig, og fordi Sebastian skulle få mulighet til å spotte litt. Vi tok bare t-banen inn til byen, raskt og enkelt.


Her hjemme har Sebastian bygget Tower Bridge av lego, men han har aldri fått sitt den virkelige utgaven av denne broen. Vi startet derfor første dagen med å ta turen ned her, gå over broen, og ta de obligatoriske, "vi-var-her" bildene. Må si, legoen er veldig lik orginalen. 

Etterpå ble det shopping i Covent Garden, Regent Street, Oxford street, Hamleys og Harrods som stod for tur. Vi fant også en ny yndligsbutikk, en 6 etasjer bokhandler fullt av alt man kan tenke seg. Her søkte vi ly mens været ute sviktet, og vi kunne bruke litt tid. Tror vi fulte opp halve kofferten til Sebastian med noen bøker hver. Begge veldig fornøyd. Til og med en hel etasje med reisebøker og kafé i kjelleren. Skulle ønske vi hadde en slik butikk her hjemme, men kanskje vi bare må ta turen til London av og til. Vi fikk også med oss Winter Wonderland i Hyde Park, og den norske julegrana på Trafalgar Square, som er omkring 20 meter høy. 

Vi fant også frem til Hummingbird Bakery, noe jeg hadde gledet meg til. Kartet hadde jeg printet ut og gitt til min "levende GPS" (aka Sebastian), som fant frem uten problem. Her ble det Red Velvet (favoritt!!) og Sebastian prøvde Rainbow Cake. Alt i alt, et vellykket besøk. 

På Fredagen fikk Sebastian starte dagen med litt spotting. Kaldt var det, men sol og blå himmel, så tror spotteren ble fornøyd, som er det viktigste. Unasett, han fryser aldri den heldiggrisen.

Tror det ikke må bli alt for lenge til vi tar turen til London igjen! Jeg liker meg der, tross alle folkene. Winter Wonderland i Hyde Park


 Tower Bridge of London
Covent Garden
Piccadilly circusOxford Street

Regent Street
Trafalgar Square

3 kommentarer:

 1. ser ut som dokke har kost dokke, til tross for masse folk og julekaos :)

  Kjekt med bloggen dokka. Ragnhild

  SvarSlett
 2. Kjekt å lese og se flotte bilder :-)
  Terje

  SvarSlett
 3. Flott innlegg! Nydelige bilder:-)

  SvarSlett