lørdag 8. juni 2013

Tokyo

Nå har vi kommet oss fra Hong Kong til Tokyo, og har snart vært her i to dager alt. Tokyo kan skryte på seg å være verdens største byområdet, inkludert Yokuhama og Kawasaki, med hele 37 millioner mennesker. I bykjernen Tokyo bor 12 millioner mennesker. Delta fløy oss fint over til Japan fra Hong Kong. Når vi kom frem til Tokyo måtte vi bare spotte litt før vi tok den lange veien inn til bykjernen. 1,5 time med tog. Temperaturen her er mye bedre enn i Hong Kong, som var en smule varm (og ikke minst fuktig, 70-90% luftfuktighet). Her i Tokyo kan været beskrives som en perfekt norsk sommerdag. Helt toppers for oss nordmenn på bytur.

Shinjuku station er verdens største togstasjon, og som tilfeldig var vårt stoppested. Her gikk vi med hver vår store koffert og skulle finne veien ut, sammen med 3,64 millioner andre reisende samme dag. Utfordrende, men ingenting vi ikke klarer. Gjelder å holde blikket oppover på skilter, som heldigvis også står skrevet på engelsk. Når vi kom til hotellet, og fikk sjekket inn, tog vi umiddelbart turen til Hard Rock Cafe for litt kvalitetsmat. Alltid god stemning, og fantastisk mat. 

Dagen i dag starter sent, da vi følte for å sove ut litt etter å ha sått opp hall 5 dagen før. Vi tok turen tvers over hele byen til Asakusa, som man kan kalle gamlebyen i Tokyo, her ligger et av de få templene i byen. Sensō-ji er byens eldste tempel og ble først begynt å bygget på i år 628. På grunn av jordskjelv og krig er det få kulturminner igjen i byen.


Nakamise-döri er en gate som leder opp til tempelet og hvor det helt siden 18. århundre har vært boder fylt med japanske suvenirer og snacks. Vi måtte jo bare prøve isen som fantes i utallige smaksvarianter.
Nakamise-döri gaten som ledet opp til tempelet


Fargerikt utvalg av iskrem


Valget falt på banan-sjokolade isen! Det var en hit!
Fremme ved Sensö-ji tempelet


Etterpå tok vi turen til Akihabara hvor det krelte av butikker som kunne tilby det meste av eletriske artikler og artige dingser. Artig å se på folkelivet her, da ingen i Tokyo er redd for å skille seg ut, da jentene enten går kledd som tegneseriefiguren, eller 15 cm høyr platåsko, og alle med blondesokker i sine høyhelte sandaler, noe vi har funnet ut er en stor hitt i Tokyo.Byen er proppet fult med brusautomater, men selger dog ikke bare brus. Statistikken sier at det finnes en automat for hver 23 person i Tokyo.


Harsjuku er ungdommenes bydel, og her kreler det, bokstavelig talt, over av menneker. Takeshita-Dōri er gata hvor det skjer. Her finner man alt slags rare butikker. Det selger kostymer, mat, sokker, og alt annet ungdommene i Tokyo digger. Videre følger en av Tokyos handlegater, med blant annet en store Nikebutikk, som ble en hit for oss begge.


Vi fikk litt bakoversveis før vi gikk inn i denne gata, utrolig nok gikk det helt fint.Undergrundskartet som en min beste venn her i byen. Lett å gå seg vill, noe vi forresten har klart å unngå til nå.


Sebastian spanderte is, da vi kunne feire en god karakter!


Nå er det snart leggetid her i byen, i morgen skal vi ut på nye eventyr :-) 

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” – Mark Twain

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar