mandag 3. juni 2013

Siste dag i Ulsan

Så går siste dag i Ulsan mot slutten, og 4 dager på besøk hos min pappa har gått alt annet en sakte, og imorgen flyr vi 4 timer sørvest til Hong Kong, og forsetter ferien alene, bare meg og Guro. 4 dager med gratis mat og ly over hode er slutt, og vi må for alvor begynne å bruke egne penger.

Fisk er en stor hit, og ble solgt, så å si over alt!


Gatemarked langs veien

Bobygging, og veibygging, går i en stor fart i dette landet. Skulle ha leid inn noen å komt å bygget i Norge

Landskapet var fylt med rismarker og masse anne som Koranerene syrket i veikantene

Vi har idag brukt vår siste dag nord for Ulsan, langs kysten, sett Sør-Koreanere på camping og strender fylt til randen av mennesker som skulle nyte søndagen på stranda, men ikke for å bade, nei nei. Her er det ikke mangen som bader, og enda færre som soler seg.

Vi besøkte også byen Gyeongju, hvor vi for første gang spiste skikkelig koreansk mat, en rett som heter Bibimbap, som består av ris, grønnsker og kjøtt, og som kan være hinsides sterkt, om du blander inn for mye chillipaste. Smaken var så som så, men kjekt å ha prøvd.

Her er Bibimbap, hvor man skal blande alt sammen i bollen, med en sterk saus, for så å spise.

Her spises bonesoup. Veldig god smak, sier Guro, men veldig sterkt.

Koransk bensinsstasjon 

I Gyeongju besøkte vi også tempelet, Bulguksa, som ble oppført i ca år 500, men har blitt forlat flere ganger, og siden blitt gjenoppbygd. Tempelet omtales som Buddhalandets Tempel og det huser flere Sør-Koreanske skatter. Tempelet ble i 1995 innskrevet i UNESCOs verdensarvliste.


Asian-style pose
I fjellene over tempelet Bulguksa, 750 meter over havet ligger grotten, Seokguram. Grotten ble oppført i år 751, men forble i flere århundrer ukjent, frem til tidlig på 1900 tallet, da den Japanske regjering startet restaurering av grotten. Grunnen til at grotten er så spesiel, er at den huser en buddha i granit, 3 meter høy. Utsikten fra toppen, her omkring 700 m.o.h.

400m å gå fra parkeringsplassen, og bort til Buddha figuren, hele stien var prydet av slike fine lamper
Dette huset er hjemmet til Buddha-figuren.

Her er den store Buddha statuen. Bildet er tatt fra internett, da det ikke var lov å ta bilde.1 kommentar:

  1. Utruleg kjekt å lesa - og se bilder av koss dokke har det! Fly forsiktig videre til hong kong, og pass godt på kvarandre! Toneklem

    SvarSlett