torsdag 6. juni 2013

Nærmer oss slutten i Hong Kong

Da har det gått nesten 2 dager siden forrige blogg, og vi har siden forrige innlegg kost oss enda mer. Etter at første dag gikk med på å gjøre "must do's" og andre nyskapende ting, brukte vi igår tiden i det gamle Hong Kong, hvor mye er annerledes enn nede ved elva hvor finanseliten holder hus.

I sidegatene til Nathan Road (hovedgaten på fastlands Hong Kong) ligger flere av byens gamle og kjente markeder. Noen av dem litt mer spesielle enn andre, som for eksempel en fuglehage hvor man kan lufte sine burfugler?. Hmm, men også koselige blomster marked. Alle de store markedene har Lonely Planet samlet i en "turguide", 5 km for å lettest mulig få med oss alle. Perfekt.

Først startet vi i Yuen Yo Street Bird Garden, en gate hvor menn, og kvinner, kan selge og kjøpe fugler, her selges også vakkre bur og mat til sine kjære små, men mest spesielt er det at her går de også TUR med sine kjære små, inne buret. Sært? Ja.


Videre nedover kommer en til en blomstergate, full av små butikker som selger både kjente og ukjente blomstersorter. Her finnes både små huler og flotte butikker, som selger til priser vi i Norge kan se lenge etter. Rundt svingen for blomstene skiftet vi element og kom over et fiske, eller gullfisk marked. Ikke så mye å si annet enn at det var ikke helt samme verdighet for fisen her som hjemme. Gjerne overfylte akvarium med skittent vann. Ikke rart Guro ikke fikk lov av enkelte og ta bilder, men bryr vi oss om slikt? Pressefrihet.

Det gikk etterhvert over i og bli mer og mer et alt mulig marked, og etter 2 turer til Kina tidligere, så er vi blitt lei innpåslitne selger som skal selga falske klokker, sko klær med mer. Trasket raskt raskt gjennom det, og kom ut i en er moderne del av bydelen Mongkok, selv om gamle høyhus fremdeles preger området. 
Mongkok er idag verdens travleste bydel (ifølge Guinness World Records). Og har en befolkningstetthett på 130 000 per kvadratkilometer, noe som også er størst i verden. Og de fleste av disse bor høyt over den travle bydelen.
Helt til slutt på vår gåtur, kom Jade Marked. Et marked som hovedsakelig selger Jadestein? Eller? Verken jeg eller Guro forstår va dette skal være, en grønn sten? Bortsett fra at det vist skal være god for noe. Helt uvitende gikk vi inn og ut, uten å ha kjøpt noe som helst. Trøtte og svette etter noen timer på føtene var det godt å kunne slappa av en time eller så på hotellet, før vi returnerte til toppen av Hong Kong for å skue den flotte utsikten i mørket. Vakkert!!


Idag sto vi opp tidlig, alt for tidlig, for å være på plass før stor innrykket av turistene. Etterom vi begynte å gå tom for ideer om hva vi skulle bruke tiden på, valgte vi å reise litt ut av byen, for å ta kabel-banen Ngong Ping 360 opp til "the Gigant Buddha", eller Tian Tan Buddha som den egentlig heter. Tian Tan er 34 meter høy, veier 250 tonn og er verdens største bronze buddha. Buddha er ikke så spennende i seg selv, men måten vi kom oss opp til Tian Tan var meget spennende. Ngong Ping 360 er en 5,7 kilometer lang kabel-bane, som går fra undergrundstasjonen Tung Chung og opp til Ngong Ping village, hvor det er et par minutters gåtur til Tian Tan Buddahen. Banen bruker 25 minutter og kan mot ett tillegg i prisen fås med glass gulv. Veldig kjekt om noen skulle ha høydeskrekk.
Ellers gikk de siste timene i Hong Kong med på å kjøpe det siste vi ønsket oss, og ikke kjøpe det vi ikke hadde råd til. Så nå pakker vi sakene våre, og flytter oss nordøst, mot Japan, og hovedstaden Tokyo, som er siste stopp på vår 2 uker lange sommerferie.

Vi håper dere fremdels henger med, og tar dere tid til litt til fra Tokyo. På gjennsyn.

For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel’s sake. The great affair is to move.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar