mandag 10. juni 2013

Klar for hjemreise

Da har vi kommet til dag 3 her i Tokyo, og i morgen tar vi den lange turen hjem. Det skal bli godt å komme hjem, som er noe vi begge er enige i, selv om vi har hatt en kjempe fin tur, som alltid.

I går brukte vi dagen på å utforske enda flere deler av Tokyo. Vi startet dagen i Shinjuku, som også er det området vi bor i. Dette er en livlig bydel, som har noe som passer til alle og enhver, både ung og gammel. Vi havnet inn på en butikk som solge alt av eletriske dubeditter som top class kamerautstyr, pcer, mobiltelefoner, og trolig alt man finner på markedet. Dette var et stort varehus med hele 12 etasjer hvor man kunne gå seg vill mellom hyllene av fristende produkter,

For å slippe unna litt bymas, tok vi turen til Ueno Park, her koste vi oss i en svane på vannet, i ro og fred, til tross for at vi måtte bruke en del krefter på å padle svanen hit og dit. Det var kjempekjekt for begge, selv om Sebastian synes han måtte bruke litt mer krefter enn meg på å padle. 

Ueno Park
I dag startet vi dagen tidlig for å ta turen til det kjente fiskemarkedet i byen, kjent under navnet Tsukiju fish market. Markedet er det største fiske og sjømat markedet i hele verden, også en av de største matmarkedene av noe slag. På markedet kan man finne 400 forskjellige arter av sjømat, og det selges alt fra sjøgress til kaviar, og fra sardiner til tunfisker på 300 kg. Det er også en auksjon på tunfisk, hvor resturanter, forhandlere og andre byr på tunfisker.


Tokyo er også kjent for et spesielt overgangsfelt kjent under navnet Shibuya crossing. Vi tok turen hit for å se Tokyo på sitt beste. Trolig ikke den beste tiden til å besøke krysset, da det kan være opp til 1000 mennesker som krysser veien, da fra alle mulige kanter, på en gang hver gang lyset skifter fra rødt til grønt. Likevell var det mangen folk, og et imponerende syn.
Nå har vi pakket og klar til avreise i morgen tidlig, natten blir noe kort, og hjemreisen veldig mye lenger, men hjem skal vi komme. Takk for denne gang, håper du stikker innom neste gang vi er tur. 

Guro og Sebastian

"No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow." - Lin Yutang


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar