lørdag 1. juni 2013

Busan

Så var dag 3 over her i Ulsan. Temperaturen har gått noe ned, men fremdels varmt nok til t-shorte og shorts. Solen har holdt seg over skyene og noe regn har falt, men ikke nok til at paraplyen har kommet frem.

Dagen har vi tilbrakt i Busan. Busan som er den nest største byen i Sør-Korea etter hovedstden Seoul. Byen har 3,5 millioner innbyggere, og etter å ha kjørt byen på langs og på tvers så kan det konstateres at det er en skikkelig stor millionby. Busan ligger en god times kjøring sør av Ulsan, helt sørøst i Sør Korea. Busan er en havne- og badeby tett under fjellene, og kombinerer både strand og fjell-liv. 

Haeundae Beach, er Sør-Korean største strand, 2 km lang og ligger noen få km utenfor Busans "downtown". Stranda vill i høysesongen besøkes av 500 000 mennesker daglig, men ikke for å sole seg. Sør-Koreanere kler nemelig på seg når de går på stranda, redde for sola og det å bli brune i huden. 

Busen har mye og by på, både når det gjelder fotturer, kultur og shopping, men ettersom vi kun var på dagstur, så var det begrenset med muligheter, og vi måtte prioritere det som for oss er noe. Dermed brukte vi tid på shopping. Busan har i motsettning til Ulsan mye bedre utvalg i butikker, spesielt for oss vestlige, og vestlige kjeder, men selv med vestlige kjeder, og et stadig vestligere livsstill så er engelsk et nesten ikke eksisterende språk, så det får klare seg med enkle engelske ord og tegnspråk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar