søndag 22. juli 2012

Middelhavet rundt på bøljan blå

Kjekke ferier vil ingen ende ta, og med 3 år på rad med lange flyreiser bort fra Norge, valgte vi i år en kortere, på mangen måter en mer behangelig måte å reise mellom byene på.

For det finnes ikke mangen andre måter som lar deg reise så behagelig mellom byer som med båt. Ja, du leste riktig. Båt, eller cruise som det da heter, lar deg reise på en svært behagelig måte mellom de tusen byer. Det er faktisk så behagelig at du ikke alltid selv merker det. En kveld kan du spasere i Barcelonas gater, kose deg på utekaffer og beundre Gaudis verk, mens du etter noen timer med god søvn, kan finne deg selv vandrende blant nordmenn og andre skandinaviere i Palma, uten at du selv helt er med på hvordan det skjedde. Hverfall føltes det slik for oss. 6 forksjellige byer på 7 dager, ingen trange flyseter, lange bilturer eller togbytter. Kun god mat, uendelig med moro og en god natt søvn som skiller dem alle. 

Vi reiste ut fra Roma, på et 7 netterscruise, med Mariner of the Seas som gikk motklokka i det vestlige middelhavet. Innom byene, Genoa, Cannes, Barcelona, Palma, Valencia og tilbake til Roma, sammen med 3100 andre passasjerer, og en besetning på 1100. Mye folk, men aldri føler man seg som sardiner i tønne. En stor båt skjuler folkene godt. 

Men først tilbrakte vi 2 dager i Roma. Hvor varmen var overveldene, med temperaturer opp mot smeltepunkte for vintervandte nordmenn. 35 grader er i det meste laget. Vi klarte alikevell å få gjort det "obligatoriske", som å besøke Colloseum, spasere i fotsporene til det gamle romerriket og besøke verdens minste land, som noen så strategisk la midt i Roma. Vi fikk også tid til å spise is ved Trevi Fontenen, sammen med tusen andre, se Italia banke Tyskland i EM semifinalen, og spise italiensk på en fortausresturant. Spansketrappens 138 trinn tok vi som oppvarming før vi besøkte turens første Hard Rock Cafe. Bon Appetitt.

Fontana di Trevi 
Colloseum
Kjæresteparet utenfor Colloseum, og veldig glade for at vi har billetter og ikke trenger å stå i lang kø
Colloseum - på innsiden
Colloseum
På besøk hos Paven i Vatikanstaten
Vatikanstaten

Pantheon i måneskinn 

EM semifinale mellom Italia og Tyskland
Fly-pasta

Spansketrappa
Isen "Tartufo", ved Piazza di Navona
Piazza di Navona
De 2 dagene i Roma gikk fort, men hva gjorde det, når turen desiderte høydepunkt ventet oss den tredje. Vi tok toget fra Roma til "Romas" havneby, Civitavecchia, hvor cruisebåtene legger til.
Nå var vi begge klare for en uke på sjøen, og gjett om Guro gledet seg. God mat, mye sol, bading, nye land og opplevelser stod for tur.

På toget til Civitavecchia

BadetidFlyspill i Arkaden. 
Casino 
Prøver spillelykken, men ingen hell der
I spisesalen hvor kelnerne sang for oss
Første stopp var Genova, en havneby nord i Italia kjent som Christofer Columbus hjemby. Vi valgte å gå i land tidlig, noe som gjerne ikke var så lurt på en søndag, da vi opplevde at veldig mye var stengt. Noe som igjen resulterte i en tidlig tilbakevendig til båten, hvor Guro ble introdusert for Johnny Rockets, en amerikansk hamburgerkjede som også har funnet veien til sjøs. Verdens beste jordbærmilkshake, uten tvil.
Utsikten fra båten 
Johnny Rockets 
Strawberry and Chocolate Milkshake
Cannes i Frankrike sto for tur den andre dagen av cruiset. Og for å ha det klart, Cannes er en by bestående av folk med rikdom og masse penger. Så sånn sett passet jo denne byen oss veldig godt. En veldig koselig by, til tross for rikmannsstempelet. Kilometer lang promonaden og bystrand, med rikmannbiler, luxushoteller og designerbutikker på rekke og rad. Og en flott shoppinggate for oss med en mer gjennomsnittlig inntekt, like overnfor. Fant også veien opp til en høyde hvor vi kunne se ned på byen i fugleperspektiv. En by som absolutt trenger en tilbakekomst en gang i fremtiden.  Cannes har verdens fineste balkonger.

Kiwi, mango og jordbær sorbet! Mmmmm! 

Gallakveld ombord. Bare å kaste seg i dress og kjole.
Kapteinen og meg

Litt spesielt det bildet over. Båten som står utstillt er Serenade of the Seas. Jeg ble litt glad i den, og var stadig innom å så på den. Nå i dagene etter cruiset har vi sett på cruise for neste sommer, og tør noen gjette hvilken båt som seiler ruta vi har funnet?... Helt riktig, Serenade of the Seas. Og da passer vell ikke noe bedre en teksten i taket. Hvem hadde vell trodd at båten jeg sitter ved, skulle bli den neste.


Kapteinens tale
Dag 4 lå vi i havn i Barcelona, Spania.  Utrolig nok var dette Guros første gang i Spania. For det meste brukte vi dagen til shopping, men når en først er i Barcelona kan en ikke ungå å få med seg byggverkene tegnet av Antoni Gaudi. Mest kjent er hans katedral La Sagrada Familia, som ble påbegynt i 1882 og som enda ikke er ferdig. Vi fant også veien til Hard Rock nummer to denne turen. 


Ved katedralen La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
Flere byggverk av Antoni Gaudí


Båten vår, Mariner of the Seas
Etter en fantastisk dag i Barcelona, var det klar for den byen med desidert lavest forventning, Palma de Mallorca. For meg en by full av nordmenn på charterferie. Og litt rett fikk jeg, da vi av det eneste paret vi snakket med, kunne snakke norsk. Navnet Palma kommer av at det nettopp, en gang i tiden var mye Palmer her, en del av dem står da enda. Vi prøvde oss på en tur i gamlebyen, som vistnok skulle være så vakker, men etter gåing i trange gater uten mye annet en biler, endte vi opp hvor vi startet, og da passet det å bare dra til sjøs igjen, men ikke glem Hard Rock nummer tre. Check! 

Foran Royal Palace of La Amudaina

Mye palmer på Palma
På veg til HardRock Café


Tilbake på båten og en Frozen Mojito
Siste stopp før vi var tilbake i Roma, var byen Valencia. En by som på mange måter minner om en blandig av Barcelona og Palma. Arkitekten er så å si den samme, med både brede og smale gater, utekaffer og kjeke butikker. Og for første gang på turen klarte vi å oppsøke en Apple Store. Viva!!
På café 

Guro ønsker å bo her.. 
..og jeg her. 


Tilbake til båten, og Johnny Rockets.


Er vi på ferie så er vi på ferie
Siste dag ombord, og en dag i sjøen. Ingen stopp denne dagen. Kun blått av så langt øye kunne se, med untaket da vi seilte mellom middelhavsøyene Korsika og Sardinia. Dessverre var det en kjølig vind denne dagen, så bassenget og solsengene ble lite brukt, men heldigvis byr båten på så mye mer en sol og bading...

... hva med å lage din egen is...
...ikke helt fornøyd denne gangen...
..leke Titanic helt fremme på båten...
...Guro påstår hun så delfiner, noe jeg ikke tror på...
...spilte utallige runder av Deal of  NoDeal i Arkaden


Og det var sommerferien 2012. Trist å måtte gå i lande i Roma. Men slutt måtte det ta. 24 Juni 2013 er vi tilbake. Da sees vi Royal Caribbean International. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar