torsdag 22. desember 2011

Julestemning i Frankfurt og Heidelberg

Vi har kommet oss vel hjem etter en veldig koselig og etterlengtet utenlandstur. Denne gangen reiste vi til Frankfurt i Tyskland, for å få oss litt julestemning.

Julestemning på Schiphol Airport



 I Frankfurt er julemarkedet en tradisjon, som blir hevdet å stamme helt tilbake til 1393. Julegranen som er plasert på Römerbergplassen raker hele 30 meter over bakken. Tyskland har gode rykter for sine julemarkeder, og markedet i Frankfurt er kun ett av nærmere 2500 andre i Tyskland.


På julemarkedet koste vi oss med glühwein, Frankfurter (pølse), sjokolade, og ikke minst god julestemning, som ikke er mangelvare i denne fine byen. Og vi har ingenting å klage på, selv om vi fikk litt regn. Frankfurt har også mange spennende butikken, og kjøpesentre, og ikke minst en veldig spennende Lego-butikk, som vi måtte besøke noen ganger. 

















Dag 2 tog vi toget til en enda koseligere by, nemlig Heidelberg, som også har et koselig julemarked å by på. Den lille byen med 150 000 innbyggere har også en av Europas lengste handlegater, og et imponerende utvalg av butikker. Landemarkedet til byen er Heidelberg Schloss, som ligger 80 meter over gamlebyen. Etter at det ble revet på 17. og 18. hundretallet av krig og brann, har det bare blitt delvis gjennoppbygd. Vi tok turen opp til slottet, og beundret utsikten over gamlebyen. Vi tok oss også en tur på kafe, og til slutt en tur på Pizza Hut for litt lunjs før vi tok toget tilbake til Frankfurt. Fra Heidelberg fikk vi selvfølgelig med oss noen suvenirer og et par julegaver til å ta med hjem.



























Heidelberg var en by som absolutt falt i smak, og var vel verdt togturen. En by å anbefale!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar