søndag 19. juni 2011

Shanghai dag 3

Så var dag 3 over i Shanghai, og vi har bare 1 dag igjen, før vi setter oss på flyet og flyr de to og en halv timene nord til Beijing.
Men før vi kommer så langt så har vi hatt nok en flott dag her i Shanghai, selv om regnet stadig falt, men plutseig midt på dagen idag stoppet det, fantastisk, ikke sant? Og siden har det vært opphold. Og det ser ut til at solen skal komme frem imorgen. Det er virkelig på tide.
Idag startet vi dagen med en gåtur til et av byens templer, Jade Buddha Temple. Dette tempelet ligger i den vestlige delen av Shanghai, i et mindre moderne område. Og for første gang her i Shanghai opplevde vi ordentlig fattigdom. Jade Buddha Temple ble oppført i årene mellom 1911 og 1918 og er av svært få gjenværende templer i Shanghai.

Vi reise også tilbake til Blomster, fugle, fiske og insekt market, som vi også var innom første dag, for å ta noen bilder. Dette markedet er et av de få gjenværende tradisjonelle, og selger et stort utvalg at ekle og mer naturlige dyr, i trange og "unormale" omgivelser. Mark, biller, flygekryp, gresshopper, hunder, fugler og fisker er noe av det selger, og det meste ser ut til å snart kunne dø. Noen som kan fortelle meg hva kinesere bruker gresshopper til?
Etter det noe små ekle markede forsatte vi vestover mot gamle byen og Yuyuan Hagen En hage som tok 18 år å bygge, mellom 1559 og 1577. Hagen er idag en gjennoppbygd kopi av orginalen etter at hagen ble ødelagt av Opium krigen i 1842 og igjen under Taipengopprøret tidlig på 1850 tallet.Ellers har vi spise både kinesisk og indisk idag, kinesiske dumplings til lunsh før vi besøkte en byens mer populære indiske for en god, om ikke den beste matopplevelsen så langt..


Forsatt god kveld fra oss i østen, midtens krike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar