fredag 17. juni 2011

Regnet faller i Shanghai

Så var første dag over her i Shanghai, kranen har vært åpen så å si hele dagen, men untak av noen få timer midt på dagen. Skulle gjerne klart oss uten, men det er ikke stort mye å gjøre med været, så vi får gjøre det beste ut av det. Startet dagen med ett raskt besøk på Blomster, fugle, fisk og insekt marked. Er var der mye spesielt, fra de minste biller til større stuedyr, dessverre var mye stengt pga tidlig på dagen, så vi betemte oss for å heller komme tilbake en annen dag. Vi forsatte ut i gaten, over store kryss.....lange, tynne, brede og korte gater. Gjennom Nanjing Road, som er Shanghais hoved, og en av verdens mest travle handlegater, helt ut til The Bund, som er Shanghais ansikt. Denne "strandpromonaden" bryter alt av kinesisk arkitektur og byggestil. 53 byggninger i vestlig stil, som for eksmpel, gotisk og renesanse stil (pga dårlig vær, får gode bilder komme en annen dag). Fra The Bund vil det på en klarværsdag være mulig å se Shanghais skyline i bydelen Pudong, men pgs været så vi ikke mer enn..


.. Men under paraplyen er humøret alltid på topp..


Og når regnet faller som værst er det godt å besøke et av Shanghais store handlesenter..


.. Eller om vi ikke ønsker ekte varer finnes det også de som selger falske.
Shanghai har også viet en hel byggning til sin fortid, nåtid og fremtid. I stor skala. Her er Shanghai anno idag..


.. Og i år 2020..
Kvelden ble avsluttet med en tur gjennom en nydelig opplyst, regntung Nanjing Road, hvor vi spiste et godt måltid, med medbrakt bestikk :-D


1 kommentar:

  1. Hei, hei! Veldig kjekt å lesa på bloggen dokkar! Dokke (eller Sebbi?) e gode te å skriva! Hb veret bedre seg, akkurat nå skinne sola her heima. Kor stor e tidsforskjellen? Pass godt på kvarandre, særleg når dokke ska over veien. Dokke forville dokke vel ikkje over sånne breie gater med 8 felt? Har de ikkje undergangar? Kos dokke vidare, og sov godt! Me blir oppe någen timar t!
    Klem fra Tonemor og Terjefar

    SvarSlett