mandag 27. juni 2011

Første dag i Seoul

Ny dag, med nye opplevelser. I dag tok vi turen til et av de mest kjente turiststedene. Det var meldt regn, men siden det er stengt på tirsdager, måtte vi ta turen i dag. Men vi slapp vertfall under store turistmengder, selv om det var noen andre turister som også våget seg ut i regnet. Palasset som vi besøkte heter Gyeongbokgung, og er et kongelig palass. Gyeongbokgung betyr på norsk "Palasset som er velsignet av himmelen". Mye av bygningen man finner her er restaurert, kun 40 % av de orginale bygningene står igjen.


Etterpå tok vi en spasertur ned til et område som heter Insadong. Her fant vi en gate fult av turistboder som selgte suvenirer i alle fasonger og farger, og ikke minst litt gatemat. Vi fant også vegen til et elektromarket. Mange etasjer fulle med alt man kan tenke seg av datamaskiner og kamerautstyr og annet. Men litt leie som vi er av pruting og forhandling på varer, gikk vi tomhendt hjem igjen til hotellet. Kvelden ble brukt i de samme gatene som i går. Utrolig god mat, og mye liv. Vi har funnet ut at koreanere må være veldig glad i italiensk mat, siden det ligger flere italienske resturanter i hvert kryss. Men flaks for oss, for vi også er jo glad i italiensk mat.
Ellers skal vi lade opp til en dag med sol i morgen, som skal bli brukt på litt shopping, markeder, og forhåpentligvis kommer vi oss opp til N Seoul Tower, hvor vi kan skue ut over byen, (hvis vi er så heldige at vi får klarvær).
Godnatt fra oss to i Seoul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar