onsdag 22. juni 2011

Beijing

Nå har vi endelig hatt vår første dag i Beijing. Godt å være tilbake igjen. Varmt og godt, med temperaturen over 30 grader, og ikke minst godt å være borte fra regnet i Shanghai.

I dag har vi brukt dagen til å mimre tilbake til dager for 2 år siden, når vi var på ferie i Beijing. Vi gikk først til den Forbudte By, som var hjem til det keiserlige hoff i over 500 år, men tok oss ikke tid til å gå inn på innsiden denne gangen. Utenfor den Forbudte By finner man den Himmelske Freds Plass.


Vi var også oppe i hovedporten, som i gamledager fungerte som hovedporten inn til Beijing by, i de dager Beijing var omfavnet av en bymur.


Etterpå tok vi turen til Himmelens tempel, som er et stort ikon i Beijing. Dette ligger i en stor park, med mye liv. For 2 år siden kom vi etter stengetid. Vi hadde derfor sitt frem til å besøke tempelet på denne turen, vi fikk en fin tur gjennom parken, hvor vi kunne observere store turistgrupper fra japan, syngende mennesker, og ikke minst lokale kinesere som spilte kort på rekkverket. Tempelet var opprinnelig åsted for årlige ofringer ved vintersolverv utført av en rekke keisere for å sikre årets avling.Det runde alter: Alteret er utformet av marmorplater som ligger i ni konsentriske sirkler, hver av sirklene består av ni deler. Den midterste delen av alteret symboliserer verdens sentrum og er stedet der keiseren utførte offerritualene.

Vi tok oss også en tur ned til området vi bodde sist gang. Utenom at de hadde revet noen bygninger, og litt flere butikker hadde komt opp, var det ikke mye som var forandret. Kjekt å være tilbake :-)

I kveld har vi kost oss med middag med dessert på Hard Rock, og Sebastian fikk også med seg sitt obligatoriske Suvenier glass og pins. Jeg vil si det var en vellykket dag. Kvelden ble avsluttet med en hjemtur i pøsregn. Hva kan man si? Regn regn regn. I morgen tenker vi å bruke dagen innendørs på silkemarkedet. Sebbi trenger sårt nye boxershortser! Vi gleder oss til å prute på alt dildal som vi kan fylle koffertene våre med.


Vil også gratulere far (Terje) så mye med dagen i dag, 22.juni :-)

Godnatt fra oss i Beijing:-)

 Location:菜厂胡同,Beijing,Folkerepublikken Kina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar