tirsdag 15. juni 2010

Bienvenue à St Barth

Så var vi endelig på St Barths. En liten øy, 10 minutters flytur sør fra for St Maarten. Øya er en tidligere koloni av Sverige og derav kommer navnet Gustavia, som er øyas hovedstad. Øya ble gitt tilbake til Frankriket i det 19 århundre, og har siden vært en del av Frankriket. St Barths er ikke mer en 21 kvadratkilometer stor, noe som gjør den til 5 ganger mindre en Klepp Kommune. Den huser 8500 fastboere, og drøyt 600 turister hver dag. Noe å merke seg, er boligprisen på øya, en gjennomsnittling bolig går for 7 Millioner US$, og kvadratmeter prisen en høyere en på Champs-Elysees i Paris.

Da vi bare har vært her i 6 timer, har vi ikke fått gjort annet en bading og soling, alt annet er umulig når vannet er så godt og varmt, men imorgen kl. 10 får vi levert vår lille Smart Cab, så da blir det en god rundtur på øya.

Frem til da, får dere koses dere med noen fine bilder fra St Jean Beach like nedenfor hotellet.
En Twin Otter (DHC-6) tilhørende Winair tar av fra St Barths. Anbefaler dere å se dette bildet i full størelse (klikk på bildet), for her kommer flyet jævlig (unnskyld ordbruken, men det finnes ikke andre ord som beskriver dette her) lavt over stranden før det kommer seg opp i luften.


1 kommentar:

  1. Ja, bedre enn dette kan det vel nesten ikkje bli? Nå lure eg fælt på ka dokke ska finna på neste gong, for det meste må jo bli en nedtur...?? :-D
    hilsen mamma

    SvarSlett