mandag 25. januar 2010

Helgetur til Wien 15-18. januar 2010

Vi kom for en uke siden hjem for en flott helgetur fra Wien, et av europas utendørs museumer. Masse flott å se på, og masse å gjøre. Vi fikk tilbringe 2 hele dager i storbyen. Solvær på lørdagen, skyer og litt snø på søndagen. Men alt er bedre enn snøen og isen hjemme :-) Vi vandret rundt i byen, gikk i butikker, og fikk med oss litt suvenirer hjem til Norge. Vi fant ut at Ønsterrike er overlykkelig stolte av sin Mozart. Mozartkuler i alle former og fasonger man kan tenke seg i alle butikker og rundt alle gatehjørner. Figurer og liknende suvenier var også å få tak i :-)


Man måtte orientere seg ut fra retning til Praha eller Budapest.


Gågatene var enda pyntet med flott og overdådig julepynt.


Kule trikker i byen.


Wien hadde mange flotte byggverk å by på. Og bare på en liten spaser tur rundt omkring i sentrum fikk vi se de viktigste. Her foran et av di store og flotte byggverka.


Her er Stefansdomen. Vi tok oss en tur opp i det høyeste tårnet, over 300 trappetrinn i spiraltrapp. Litt svimmel og mør i bena etter den turen, men vi fikk et skikkelig syn over Wien.Her kan dere se taket på Stefansdomen. Flott og stiligt :-)

Inne i Stefansdomen.


Sebastian passer på at ingen uvedkommende tar seg inn i slottet :-)


Her er vi foran et slott. Slottet er kjent for sin flotte hage, statuer og planter. Desverre for oss var det vinter, og lite slikt å se på. Så vi fikk nøye oss med byggverket :-)


Etter mye om og men, og litt desperate forsøk på å spore opp det kjente Hundevasser hus i Wien, som vi kjenner fra Tyskbøkene fra ungdomsskulen, måtte vi frem med karte. Vi hadde gått i helt feil retning fra undergrunden, og befant oss nå i sentrum, igjen... jaja :-)

Vi fikk også en eksklusiv tur med Wiens flotte pariserhjul. Litt rustne skruer her og der, men ellers helt trygt :-)


En annen av Wien spesialiteter er kaker og kafeer. Det manglet ikke på kaker i kafevinduene. Wien hadde mange fristelser å by på, en er den berømte sjokoladekaken "Sachentorte". Mørk og saftig sjokoladekake, med et tykt lag med sjokoladeglasur på toppen!! vi måtte tilbake neste dag også :-) så god var den :-)


Den berømte Sachentorte!!


Wien har mange pene hager. De ser også flotte ut om vinteren :-)

Da sier jeg tokk for oss for denne gang. Vi gleder oss alerede til neste tur i sommer som er under planlegging.
Denne gangen søker vi sol og varme i karibien før vi tar turen til NY city :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar