tirsdag 7. juli 2009

7.juli - Kinas militærhistorisk museum og CCTV-tower

I dag var dagen kommet for å gå på museer, vi har ikkje vært på noen tiligere på turen, så nå skulle vi ta turen til Kinas militærhistorisk museum. Her var det fylt av jetfly, båter, kanoner, våpen og diverse historie. Litt trist at alt skilting stod på Kinesisk, vi måtte derfor klare oss med utstillingen alene. Men jeg tror Sebastian koste seg for det om. Hva er vel bedre enn mange, mange fly på en gang?Etter museet gikk vi på Mc Donalds som lå rett over gata . Jeg er stolt av å si at dette er bare 3 gangen vi besøker den hjemmekjære matkjeden. Sebastian fikk gleden av å spise en 20pakking med nuggets for kun 24 kroner. Tror Norge har noe å lære om matpriser fra Kina. 6 nuggets hjemme koster 37 kr. Skremmende.
En "liten" boks med nuggets :)

Etter på tok vi subwayen videre for å besøke en stilig bygning, CCTV-tower. Forstyrrende for utsikten lå et nedbrent bygg, som var et tilhørende bygning til CCTV-tårnet. Vi kom ikke bort til bygningen fordi hele området var gjert inne, sikkert for å rive den nedbrente bygningen. Men vi klarte å se den fra utsiden.


Ellers disse dagene har vi tatt mye subway, di tar kun 2 kr for å reise en veg, som ikke er noe serligt. Vi har også tatt taxi, som også tar 2 kr for kilomteren. Det finnes altså billige reisealternativer i byen. Likevel kan vi se at vi befinner oss i en storby. De siste dagene har byen vært dekket av et lag av skyer, som utvilsom skylles forurensing.

Undergrunden i Beijing. Passasje til linje 1.

Utsikten fra hotellvinduet. Her kan vi se forurensingen som ligger over byen.

Guro og Sebastian sender hilsener hjemover til Norge, fremdeles; direkte fra Beijing, Kina :)
God kvell :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar