søndag 5. juli 2009

5.juli - Lama tempelet og OL stadioen

I dag var det tid for å gå i Lamatempelet, vi skulle egentli gjør det i går, men da var vi litt sene, og tempelet var stengt. Lamatempelet er det mest berømte buddhist tempelet utenfor Tibet. Vegen gjennom tempelplassen er lagt helt nord til sør, som symboliserer at man går fra jord til himmel. Tempelet har hatt opp til 1500 munker, men i dag er det bare 70 aktive munker.
Når vi kom til tempelet var det ganske mange folk. Tempelplassen var fylt med røkelse, og unge og gamle som knelte foran diverse buddha figurer, og tente røkelse. Tempelet er ikkje bare et museum, men et aktivt tempel i dag.


Jeg prutet meg til en billig vifte til bruk i varmen.
Etter at vi hadde vært i Lamatempelse tok vi undergrunden videre for å besøke OL stadioen. Det var et mektiv syn. Vi kunne se at kineserne hadde brukt mye tid, krefter og ressurser ned i området. Området var veldig svært, og med en gang vi gikk ut fra undergrundstasjonen kunne vi se fakkeltårnet og selve stadiomen. Det kostet 50 yean (=50 kr) å komme inn i stadioen. Stadioen kan romme 100 000 mennesker. Stadioen skal symboliseres et stort fuglereir. Den har heller ikke blitt brukt etter olympiaden.

Etter dette tok vi en tidlig dag, og reiste heim for å hvile, og ta en tur i badebassenget. Vi var ganske heldige, for når vi kom hjem så begynte det å regne kraftig. Sebastian hadde planlagt en tur til Hard Rock caf'e og kvelden, og hadde sitt på google map for å finne ut hvor det var. Vi tok undergrunnsbanen inn, og gikk bort i området hvor google hevdet at cafeen skulle befinne seg. Vi gikk, men fant ingenting, det eneste som var i området var en mulig ambasade. Vi synes dette var rart, og i tillegg så begynte det å regne veldig kraftig igjen. Vi som tror det er sommer og sol alltid, var kun iført shorts og t-skjorte, så vi var passe bløte når vi begynte å lete etter taxi til å reise heim for å heller spise på Mc Donalds. Vi har vertfall opplevd at engelsk er en mangelvare blandt kioskselgere og taxisjåfører. Ingen kunne fortelle oss vegen til resturangen. I mårgen er planen å ta taxi rett bort. Vi har nå fått det kinesiske navnet på resturanten, nedskrevet på kinesisk. Tror det skal gå bra :) Jeg og Sebastian har likevel bestemt oss for å boikote google map i fremtiden. De kan hverken plassere hotellet rett på kartet eller Hard Rock Cafe. Vi sparte likevel mye penger på å spise på Mc Donalds. Mat for begge kostet 74 yean (=74 kr) i norge ville tilsvarende mat koste 250 kr. I just loooove Beijing :)


Lots of love from Guro og Sebastian, direkte fra Beijing !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar