lørdag 4. juli 2009

4. juli - Beijing Zoo, We love pandas

Dag nr 4 i Kina er omme, og dagens handliger skal blogges til dere der hjemme. Som besøkende til Kina, verdens eneste land hvor det lever Pandaer vilt, var Beijing Zoo og Panda House en selvfølge. Turen ble litt forsinket av Guros nevne til lange sløve morgener.

Turen, som de fleste andre, startet med å bruke det revulosjonære transportmiddelet tog, i dette format omgjort til Subway. Ingangsbilletten, som også inkluderte inngang til Panda House kostet utrolige 18 kr (her har Dyreparken i Kr.Sand noe å jobbe med), men en måtte betale diverse tilleggsavgifter for andre deler. Som turens hoved attraksjon ble Pandaen besøkt først, noe som var spesielt. For første gang ser vi en levende Panda. Et bjørntype som er sterkt utryddningstruet, med en bestand på bare 1,600, alle i Kina, dette gjør at Pandaen regnes som en nasjonalhelligdom. Dessverre for oss lå de fleste Pandane å sov når vi var der, trolig pga den høye varmen (35-40 grader og høy luftfuktighet), men noen var heldigvis oppe å tygde på bambus.
Guro følte seg i famile med denne flokken Pandaer og ønsket seg fotografert sammen med sine nye familiemedlemmer.
og giraffene...

Noen av parkens brunbjørner liker oppmerksomheten fra publikum. Å setter seg gjerne ned for å få litt vann/brus og mat kastet ned til seg. Selv om skiltene viser tydelig "Do not feed the bears" og "Do not climb into the bears".

En annen av Beijings stoltheter er dems Akvarium. Det er verdens største innendørs akvarium og inneholder 18 000 tonn med saltvann. Her finnes et utrlig stort utvalg av sjelden fiske og undervanns arter.

Tok oss tid til et halvtimes Delfin show, alt på kinesisk så var litt vanskelig å forstå, men bra var det.

Som siste ærend i den berømte Panda parken, så var vell en liten kosepanda et møst, så vi fikk begge med oss en liten panda for livet. Sebastian tok sin med på litt byvandring, og viste den hvordan livet var utenfor Zoo'en. Mye biler, det er æsj for en panda..

Nå er det sengetid for oss,
Som på kinesisk, wǎn ān, God Natt. Klem fra Guro og Sebastian, fremdels i Beijing, Kina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar