tirsdag 30. juni 2009

Vi befinner oss nå på andre sida av jorda, drøyt 8000 km fra Norge

Da var vi igang med blogginga, selv om dette ikke ble like enkelt som vi først hadde planlagt. Pcen var pakket med i håndbagasjen, slik at dere hjemme (kanskje mest bekymret foreldre) kunne følge med på oss i en enorm storby med bare 17 430 000 innbyggere. Når vi satt oss til på hotellrommet og skulle begynne å blogge fant vi ut at Kina har blokket blogspot. Det vil si at vi ikke kommer inn på vår kjære og kjente blogg. Derefor er vi nødt til å ta i bruk blogg.no, og håper at dette ikke fører til store problemer for interesserete :)

Det hele startet 29.juni kl. 12.15, når KLM sitt fly tok av fra Sola Flyplass. Sebastian var veldig spent, og fylte godt med på hele opplegget. Jeg er litt mer i det slakke laget, og synes det er mest gøy å kikke ut vinduet :)

Venter spent på flyet til Amsterdam

Godt fremme i Amsterdam drog vi med buss til "Aviation Megastore", en hobby butikk for flyinteresserte. Tror Sebastian var godt fornøyd med besøket, og fikk med seg to nye modellfly og en flybok hjem.

Etter 7 timer i Amsterdam, som utrolig nåk gikk veldig fort, satt vi på flyet på veg til Beijing. Vi var begge spente, og lurte veldig på hva som ventet oss i Kina. Mellom Norge og Beijing er det 6 timers tidsforskjell. Det vil si at i skrivende stund er det kvell, kl. er 23.15 og det er snart leggetid. Vi fløy med China Southern som var en interessant opplevelse. Det at det ikke var noen sikkerhetsdemonstrasjon i starten gjorde Sebastian litt nervøs, men turen gikk utrolig nåk fint. God plass til bena, og helt ok mat. Jeg har nå lært at 10 timer med fly ikke er så gale som først forventet.

Plass mellom setene.

Vi fikk kylling til middag.

Sebastian er glad fordi han fikk skjerm på stolryggen foran seg.


Vel fremme i Beijing tok vi sjansen på å ta toget inn til sentrum for bare 25 yean (= 25 kr). Toget gikk direkte inn, og vi byttet tog på siste stasjon for å komme helt frem til hotellet. Heldige som vi var lå hotellet rett på siden av metro stasjonen når vi ankom, og hadde lite, eller ingen problemer med å finne frem. Metroen ser ut som å være et veldig lett system å bruke, alle stedsnavn er både på kinesisk og engelsk, og koster bare et par kroner pr tur. Varmen slo mot oss når vi kom ut på gaten. Iført langbukse og genser ble det en svett tur opp til hotellet. Vi skiftet til lettere klær og tok oss en sightsing i nærområdet rundt hotellet. Med både McDonalds, Pizza hut og Kenntucky Fried chicken som naboer, kommer vi til å klare oss supert :)Helt til slutt på dagen gikk vi ut å spiste på en kinesisk resturant. Vi var litt skeptiske til spisepinner, når vi begge hadde bestilt nudler. Heldigvis oppdatet kelneren vårt problem og tilbøy oss bestikk. Jeg prøvde meg likevel på spisepinner, uten sørlig mye hell, og også ta bestikket til bruk. Middagen var veldig god, og etterfulgt av nye spennende desserter fra Mc Donalds.

Veldig gode risnudler med biffkjøtt og brokkoli :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar